Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Goi-pusca si cu mainile amputate. Asa va trebui sa ne platim imprumuturile!
Aciduzzul | 5 iulie, 2012 | 0 comentarii | 248 vizualizari |
(2 voturi )

Sa presupunem ca sunteti un cap de familie. Sa admitem ca sunteti somer si ca vi se rupe in paispe de orice slujba pe care v-ati putea-o lua ca sa marcati banul cel aducator de-ale gurii si platitor de alte marafeturi precum impozite si taxe, chirie daca e cazul, utilitati, haine, carti, iesiri in oras, spectacole de teatru… Ei, dar m-am dus prea departe, scuzati… Sa zicem, de dragul discutiei, ca cineva va tot imprumuta, cu dobanda rezonabila si chiar cu o perioada de gratie destul de mare. Se termina banii? Luam altii cu imprumut, bineinteles. Si, azi asa, maine asa, devine obisnuinta. Si chiar traiti pe picior mare, caci aveti de unde, nu-i asa? Banul vine ca pe tobogan, n-aveti griji si nici nevoi, desi stiti foarte bine ca la un moment dat va veni o scadenta si va trebui sa incepeti sa platiti. Dar nu va intereseaza, sa aveti de unde. Nici nu va pasa ca, pe langa ratele pe care va trebui sa le platiti, va trebui sa va puteti intretine si ca nu va veti mai putea imprumuta.

Cu oarece vreme inainte de a veni scadenta, ii trimiteti pe ai mici la cersit sau la munci mai putin intense si prost platite, pe masura lor. Pentru ca nu sunt bine organizati, ei se intorc mai mult cu mainile goale, zilnic. Rar de tot aduc oarece sume mai rasarite. Dar tot nu vreti sa va puneti pe treaba. Continuati cu acelasi stil de viata.

Si vine scadenta. si incepeti platile. Din ce? Pai, din bani imprumutati de prin alte parti, ca doar n-aveti venituri care sa poata sustine traiul si plata datoriilor. Din imprumuturi mai consistente, ca sa puteti si plati ratele la datoriile initiale, dar sa si mancati si sa cheltuiti la fel ca inainte.

Apoi incepeti sa nu mai faceti fata. Nu va mai da nimeni un leu, asa ca traiul bun s-a terminat brusc. Creditorii va bat zilnic la usa, amenintandu-va ca va scot in drum daca nu le dati banii. si, in final, acest lucru chiar se intampla, caci acestia vin cu executorul judecatoresc si cu politia.

Casa si bunurile va sunt vandute pe te miri ce, pentru colectarea cat mai grabnica a sumelor ce trebuie sa stinga datoriile. Ramaneti in drum, gol pusca, la fel si consoarta si cu cei mici, care plang de mama focului. ii priviti tamp si le spuneti ca asa-i viata, ca v-ati straduit si ca n-a iesit nimic. ii sfatuiti sa incerce sa se descurce singuri, poate vor avea mai mult noroc.

Zdruncinati de ce vi se intampla si haituiti de frumoasele amintiri ale traiului fara griji, cu totii sunteti murdari, bolnavi, niste triste aratari…

Cum putem califica un astfel de om? E un cretin? Poate. Un neispravit? Nu neaparat. Un iresponsabil? Da. Un om bolnav la cap? Cel mai probabil! Nu cred ca, in vremurile acestea, cineva sanatos la mansarda poate face asa ceva familiei lui. Trebuie sa fii serios afectat la organul gandirii, e necesar ca simtul realitatii sa-ti fie pur si simplu ca si inexistent ca sa poti fi in stare de asemenea evolutii.

Atentie! Cele de mai sus nu sunt inspirate din Tess D’Uberville, nici din Oliver Twist. E realitatea care ne face cu ochiul! E ceea ce ne coc guvernele postdecembriste noua, romanilor, de mai bine de douazeci de ani.

Poate nu stiati, dar anul acesta Romania va avea de platit o rata de 14 miliarde de euro, din care nu mai putin de 2 miliarde reprezinta doar comisioane si dobanzi.

Ei bine, dragalasenia cea mai mare e faptul ca nu putem plati aceste sume, numai din bugetul de stat. De altfel, bugetul national pe 2012 nu include plata acestei rate a datoriei publice, cel putin nu in totalitate.

Datoria Romaniei se apropie de 40% din produsul intern brut, fiind acum de trei ori mai mare decat cea din 2008, adica 193,25 miliarde de lei. Datoria a crescut si va continua sa creasca pentru ca statul nu poate produce venituri pe masura cheltuielilor si – cum altfel? – nici nu catadicseste sa reduca cheltuielile.

Ba inca, an electoral fiind, guvernantii mai promit si reintregirea salariilor bugetarilor! Pentru anul acesta, analistii economici estimeaza ca tara va trebui sa se imprumute suplimentar cu inca 16 miliarde de euro, din care 13,3 miliarde reprezinta rostogolirea datoriilor preexistente. Statistici si fapte. Concrete!

De fapt, crima savarsita de guvernantii cei ca loviti de dambla in aceste doua decenii si ceva e cu mult mai grava. Nu numai ca acum nu au cum sa plateasca, dar au adus tara in situatia in care sa nu mai poata obtine singura aceste sume.

Pentru ca industria pe care ne-a lasat-o Ceausescu, buna, rea, asa cum era ea, a fost facuta praf si pulbere sub bagheta malefica a acestei adunaturi de ciocoi. Aici trebuie sa-i multumim in special “deschizatorului de drumuri”, intaiul premier de dupa 1989, fiul cominternistului evreu Ernő Neuländer, transformat in Walter Roman.

Pentru ca Petre Roman este cel care a creat, numai prin sintagma “industria Romaniei este un morman de fiare vechi”, premisele distrugerii unui numar inspaimantator de mare de intreprinderi, cu devalizarea mijloacelor de productie si a averilor acestora. Numai niste bolnavi mintal pot fi atat de iresponsabili si de nepasatori.

Cat despre iresponsabilitatea celor ce ne guverneaza, ea este nu numai pur descriptiva, dar si legala – a se vedea imunitatile acestor netrebnici.

Ma intreb, pentru ce ai nevoie de imunitate in fata legii, daca te stii un individ onest si bine pregatit? A, nu te stii astfel? Atunci pentru ce te-ai cocotat intr-o astfel de functie? Cine e responsabil pentru ascensiunea ta intr-o astfel de zona in care, altfel, ar trebui sa urce numai cei mai buni dintre cei mai buni? Chiar nimeni sa nu raspunda de ceea ce ni se intampla?

Statul, a carui functionare trebuie sa conduca la o conjugare a eforturilor unei natiuni, nu mai e ce ar trebui sa fie. Din nefericire, el tinde sa devina exact opusul celui ce-a fost. Mecanismele sale zac raschirate ca niste membre inutile, de la care nu mai sosesc decat impulsuri senzitive catre un creier bolnav. Triumful raului pare a fi complet, din nefericire. El va duce la rezultate comparabile, pastrand proportiile, cu cel descris in povestea familiei nevolnice. E bine sa va tineti mainile pavaza: nebunii incep deja sa ne dea cu bata-n cap. Ion Scutaru

Sursa: Financiarul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 257 vizualizari | 4 voturi

Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 107 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 184 vizualizari | 4 voturi

Producatorii romani, discriminati in tara lor

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics