Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Agricultura
Majoritatea decerebrata si organizatiile nationaliste la fara frecventa
Aciduzzul | 5 aprilie, 2013 | 1 comentarii | 430 vizualizari |
(9 voturi )

Marius Serban
Imbecilitatea in Romania a atins cota de avarie. Si acesta afirmatie devine pe zi ce trece atat de evidenta, incat capata atributele unei axiome. Desi in ultima vreme se simte o oarecare efervescenta pe zona societatii civile, alta decat cea “in civil” cu care am fost obisnuiti in ultimii 20 de ani, tot avem impresia ca, de fapt, si aceaste ONG-uri care se declama a fi nationaliste au, de fapt, o agenda impusa de undeva dinafara Romaniei, pe care o urmeaza cu sfintenie pas cu pas. Altfel nu se explica explozia de energie pe chestiuni marginale si “omisiunea” programatica, demna de o cauza mai buna, a adevaratelor probleme, existentiale, am spune fara sa gresim, cu care se confrunta Romania. Asta ca sa nu mai vorbim despre inabilitatea de a identifica fortele ostile care actioneaza concertat si din ce in ce mai violent asupra poporului roman. Evident, de la tonomatele bolsevice intituale pompos trusturi media, oricum pe duca din cauze naturale, nu avem asteptari mari in ceea ce priveste mediatizarea adevaratelor probleme ale tarii.

Ei au cateva idei cat se poate de fixe: jos Basescu sau, dupa caz, sus Basescu! Paradigma lor existentiala se rezuma la o fermentatie sterila zilnica, un fel de batere stenica si schzoida a apei in piua, de genul ce a zis Antonescu si ce a replicat Ponta, sau, dupa caz, Basescu. Tonomatele moguloide isi traiesc autismul zi de zi pentru ca acesta este crucea lor instalata pe spinarea lor de Voiculescu, Ghita, Gusa si alte personaje dubioase care nu pot iesi din logica trepadusilor politici precum Ponta, Antonescu, Basescu, Voiculescu pentru ca si-ar nega chiar propria ratiune de a exista.

Asadar, nu avem mari pretentii de la aceste tasnitoare de dejectii. Discursul si tematica generala a “stirilor” si “talk-show-urilor” emise de aceste tonomate sunt atat de previzibile, incat poti sa le faci sumarul(inclusiv partea de breaking news) pe saptamani inainte. Nu despre aceste excrescente urat mirositoare vrem sa discutam. Ar fi un demers inutil.

Este mult mai interesant de vazut ce se intampla pe zona asociatiilor nationaliste si crestine de la care acest popor incepe sa aiba asteptari, mai mult sau mai putin legitime, in lipsa alternativelor credibile.

Fara doar si poate, Romania incepe sa dezvolte anticorpi pe masura ce se curata pe cale naturala generatiile si mai dispar astfel din stereotipiile comuniste de gandire si actiune. Am vazut ca, spre deosebire de anii trecuti, cand toti pacalicii new-age isi impuneau fara restrictii agenda in Romania, acum exista reactie la nivelul societatii civile(folosim in continuare acest termen, chiar daca are acum conotatii negative).

Am vazut ce s-a intamplat la Muzeul Taranului Roman, cand cativa vectori antiromanesti au incercat, ca de obicei, sa ofenseze profund majoritatea din Romania incercand sa impuna valori straine de spiritului nostru in numele tolerantei, concept pe care chiar acesti venetici l-au golit de continut si l-au aruncta in derizoriu.

Am vazut, de asemenea, ce s-a intamplat in cazul elevei cu bentita tricolora din Covasna, Elena Sabina.

Am vazut, de asemenea, miscarea viguroasa de protest a calugarilor romani, nesprijiniti (daca nu chiar impiedicati) de ierarhii Bisericii, o actiune frumoasa, fara reverberatii majore, insa, la nivelul societatii adormite si imbecilizate. In ciuda adeziunii slabe la acest protest la scara nationala, mitingul calugarilor si a asociatiilor crestine a lasat, fara doar si poate, ceva urme in mentalul colectiv.

Nu trebuie uitata nici actiunea impotriva Chevron – Basescu -Ponta, in fapt doar o clica transnationala, un melanj corporatisto-bolsevic aparent impotriva naturii, care nu da doi bani pe vointa(si sanatatea) romanilor, exprimata clar si categoric prin actiuni ample de protest la nivel national. Se pare ca, spre deosebire de vecinii bulgari, ale caror voci au fost asculate de clica mafiota conducatoare atat in speta explotarii gazelor de sist, cat si altele, organizatia de crima organizata bolsevica si transpartinica de la noi pare sa fie mai grea de cap si are, din cate se pare, nevoie de argumente ceva mai puternice.

Am vazut ca avem, fara doar si poate, actiuni laudabile organizate de noua societate civila nationalista si crestina. Sa vedem acum ce lipseste, in ce masura aceste “scapari” sunt probleme reale ale Romaniei si de ce avem de-a face cu aceste “scapari”.

Prima problema care nu rdica, in fapt, nicio problema societatii civile ar fi “vanzarea” pe bursa a unui pachet de 15% din Transgaz, o adevarata perla a coroanei, compania care transporta gazul metan pe teritoriul Romaniei si controleaza importurile si, mai nou, exporturile. Chiar daca procesul de vanzare este in plina desfasurare si se va incheia pe 16 aprilie, nu am asistat la nicio dezbatere pe acesta tema si abia daca am vazut pe ici pe colo cate o stire seaca despre acest subiect.

De proteste sau de reactii ale societatii civile nici nu poate fi vorba.

Probabil ca viitorul energetic al Romaniei nu este interesant. Sau nu la fel de interesant ca declaratiile lui Ponta & Antonescu sau reciclarea doamnei “colonel” Kovesi la DNA.

Se pune intrebarea legitima: de ce nu a sarit in sus ca arsa societatea civila si in acest caz?! De ce nu apar stiri, dezbateri, interpelari pe acesta tema? De ce nu se intreaba nimeni de ce Romania este obligata sa-si instraineze sistemul energetic national, in vreme ce toate celelalte tari europene, inclusiv cele din Centrul si Estul Europei, si-l consolideaza si il controleaza integral? De ce este nevoie sa dam curs politicii distructive a FMI de dragul unor populisme de doi lei ale clicii bolsevice Ponta & Antonescu si pentru asigurarea bunastarii unor baroni locali rosii sau galbeni? De ce trebuie sa vindem, ireversibil, viitorul copiilor nostri?!

Si ar mai fi cateva intrebari, ceva mai tehnice: De ce este necesar ca statul roman sa ramana cu doar 58% din actiuni dupa vanzarea pachetului de 15% din titluri, cea mai mare vanzare de titluri de stat din ultimul an si jumatate? Nu cumva exista riscul ca dupa o majorare de capital ulterioara, statul roman sa detina sub 50% din actiuni, cu alte cuvinte sa piarda controlul Transgaz? Care este ratiunea economica pentru care aceste actiuni sunt vandute ACUM pe bursa, intr-un moment in care, practic, nu se mai tranzactioneaza nimic iar preturile sunt la pamant? Care este ratiunea economica ca acest pachet de 15% sa fie vandut in primul rand? Ce castiga Romania si romanii din asta? Cine castiga de fapt? Nu cumva Fondul Proprietatea, detinut integral de straini, in fapt o organizatie infiintata de Emil Boc, care se indeletniceste cu oarecare succes cu criminalitatea economica, si care controleaza deja 15% din capitalul Transgaz?!

Si inca ceva: Cum este posibil ca oficialii statului “sa se astepte sa obtina intre 68 si 91 de milioane de euro din vanzarea pachetului de 15%?! (adica vreo zece posete de-ale domnei Udrea sau vreo doua-trei masini de colectie ale domnului Mazare, personaje alese absolut aleatoriu). Asta, desi Transgaz a avut anul trecut o cifra de afaceri de 1,33 miliarde de lei(302,2 milioane euro) si un profit de 329 milioane de lei(74,7 milioane euro).

Cu alte cuvinte, statul roman, in “integritatea” si “inteligenta” sa cedeaza catre hiene o halca importanta din Transgaz si risca sa piarda controlul companiei de energie pentru o suma egala cu profitul pe un an sau cu un sfert din cifra de afaceri!!? Si asta in conditiile in care acesta companie este atat de profitabila si obtine rezultate atat de bune, desi este capusata la sange si are “un management” bolsevic. Care este ratiunea economica? De ce trebuie invitati la festin niste straini, niste hiene, care sa devina parteneri la una dintre cele mai profitabile companii ale Romaniei? De ce nu se realizeaza investitiile curente din profit?! De ce nu dati Oltchimul “investitorilor” ca sa pastrati in portofoliul statului companiile energetice profitabile?!

Cititi si: Anunt neasteptat. Astazi incepe oferta de vanzare Transgaz

Lansarea ofertei publice secundare de vanzare a unui pachet de actiuni reprezentand 15% din capitalul social al Transgaz – comunicat

Si tot ar mai fi ceva: Cum este posibil sa deturnezi o suma importanta din profitul Transgaz catre buzunare straine pe de-o parte, iar, pe de alta parte, tu, stat bolsevic sa spui ca nu ai bani pentru finantarea IMM-urilor, introduci colpata la spitale, nu ai bani de medicamente, reduci salariile bugetarilor, etc, institui cea mai mare cota de TVA din Europa?! Si totul in goana dupa bani printr-o exploatare la sange a romanilor, in vreme ce profiturile grase ale companiilor energetice(construite, culmea, de Ceausescu) se vor scurge in buzunare straine, in loc sa ajunga in bugetul statului? De ce se intampla asta? De ce ne imprumutam la FMI pe de-o parte si dam strainilor profiturile societatilor de energie pe de alta parte? Din ce o sa dam inapoi banii FMI daca omoram sau dam gratis gasca cu oua de aur care pompa bani la buget?!

Cum se face ca societatea civila nationalista nu are timp sa-si puna aceste intrebari? Oare astea nu sunt probleme reale si stringente ale Romaniei? Nu am vazut niciun articol, nicio analiza, niciun miting, ncio forma de protest cat de palida legata de aceasta problema!

Si nu ar fi prima data. Acesta schema s-a repetat acum un an cand premierul Mihai Razvan Ungureanu, in complicitate cu ministrul Economiei de atunci Lucian Bode, s-a grabit sa instraineze catre sefii lui care i-au platit studiile in strainatate si i-au sustiunut interesat “cariera” politica tot un procent tot de 15%, dar de data asta din titlurile Transelectrica, o alta perla a coroanei, instrainate tot “pe bursa” pe doua-trei posete de firma, ca sa nu sufere bietii asasini economici pierderi foarte mari.

Nici atunci nu s-a trezit din somnul adanc societatea civila nationalista. Tot printre sforaiturile “nationalistilor” s-a incarcat acum un an si instrainarea rezervelor de cupru ale Romaniei, odata cu vnazarea CupruMin. Este adevarat au existat, in acest caz, cativa tineri curajosi cu steaguri care au protestat atunci in fata Ministerului Economiei. Dar atat!

Ar mai fi multe de spus, dar sa trecem acum la un alt subiect complet ignorat de “nationalisti”. Dupa cum apare in comunicatele oficiale ale Ministerului Economiei, peste 10% din suprafata arabila a Romaniei, de 9,5 milioane de hectare, este deja controlata de straini prin intermediul unor firme romanesti pentru ca de la 1 ianuarie 2014 strainii sa poata cumpara fara oprelisti terenuri in Romania “pe persoana fizica”, ca sa citam un clasic minoritar in viata.

Evident, fermierii romani nu pot concura cu strainii pentru cumpararea de ternuri in Romania pentru ca sut decapitalizati.

Oricum romanii apeleaza la credit-furnizor chiar si pentru lucrarile curente, deci nu au bani de investit in terenuri iar bancile nu dau romanilor bani pentru cumpararea de teren decat cu garantii duble fata de valoarea stabilita a terenurilor.

In schimb, italienii, nemtii, danezii primesc credite cu dobanda zero(subventionata de statele de origine) pentru a cumpara terenuri in Romania si sunt sprijiniti de fondurile de garantare din statele lor(la noi Fondul de Garantare este doar cu numele) pentru participarea la licitatii, cumpararea de utilaje, etc.

Astfel, nu e de mirare ca strainii au cumparat judete intregi, si nu e o figura de stil, in special in Banat si in Moldova.

Colac peste pupaza, romanii primesc o subventie de vreo 170 de euro pe hectar, de patru ori mai mica decat agricultorii din Occident, pentru ca asa “s-a negociat” in momentul aderarii. In fapt, subventia este cea mai mica din Europa, mai mica chiar decat cea primita de vecinii bulgari. Chiar si asa acesta subventie a fost considerate mare de catre bolsevicii care conduc Ministerul Agriculturii, asa ca acesta va fi diminuata prin introducerea din acest an a impozitului pe venitul agricol estimat.

Se pun, astfel, intrebarile legitime: de ce se vrea exterminarea taranului roman? De ce ministerul Agriculturii si guvernul nu au realizat un cadrul legislativ care sa creze concurenta loiala in achiziatia de terenuri intre romani si straini, asa cum existe peste tot in Europa?

De ce nu acorda sistemul bancar credite pentru fermierii romani in conditiile in care poporul roman s-a indatorat cu 20 de miliarde de euro in doar cinci ani pentru a sprijini sistemul bancar strain din Romania prin stabilirea de depozite la BNR care sa permita bancilor sa-si diminueze rezerva minima obligatorie si sa scoata banii din tara catre companiile-mama?

Cum poate un fermier roman sa concureze cu un neamt sau cu italian in conditiile in care primeste o subventie la un sfert din cat primesc primii?

De ce Romania nu a reglementat prin acte normative vanzarea terenurilor catre straini asa cum au facut toate tarile UE?

De ce in Ungaria se face puscarie pentru vanzarea terenului catre straini si in Romania nu pateste nimeni nimic? De ce este practic imposibil sa cumperi terenuri in Germania, Franta, etc. ca strain, din cauza reglementarilor dure, si nu ai absolut nicio opreliste in Romania, fiind invocat dreptul la libera circulatie? Ce suprafete de teren detin romanii in Italia, Danemarca, Austria, Germania, etc?! – asta era o gluma, evident.

Si ar mai fi ceva: de ce micii fermieri nu pot accesa in ruptul capului fonduri-europene? De ce nu s-a implicat ministerul Agriculturii in redactarea de proicte europene standard pentru fermieri in functie de numarul de hectare si de animalele detinute, asa cum se intampla in alte tari din Europa?

De ce functioneaza un sistem feudal de acordare a creditelor in functie de relatii politice? De ce trebuie ca un consultant sa ia 30% din valoarea proiectului iar un functionar public sa fie “uns” lunar cu mii de euro pentru a continua un proiect european?

Si cate si mai cate.

“Ministrul” lui Felix de la Agricultura, Daniel Constantin, afirma recent ca vanzarea terenurilor catre straini este “o falsa problema”(?!!) si “un lucru extraordinar pentru ca strainii vin cu tehnologii noi”(sic!), ca si cum asta si nu lipsa finantarii ar fi adevarata problema. Asta ca sa nu mai vorbim ca vanzarea terenurilor catre straini este un subiect tabu la Ministerul Agriculturii unde nici macar nu s-a auzit de preconizata criza alimentara si de perspectiva ca romanii sa moara de foame devenind sclavi capusnari pentru straini, chiar in Romania.

Colac peste pupaza, cu toate ca sunt deja terminati din punct de vedere financiar comparativ cu strainii, “ministrul” Daniel Constatin le-a trantit agricultorilor inca un bir, impozitul forfetar pe venitul agricol, ca sa fie sigur ca ii termina de tot.

Cititi si: Jaful terenurilor arabile ale Romaniei. Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, cel mai slab manipulator al varanului sau cum se aburesc romanii, in vreme ce strainii le cumpara terenurile de sub ei

Intre timp, seful lui, varanul Felix Voiculescu se joaca de-a Robin Hood pe invers prin Romania, adica ia de la cei multi si saraci si da la cei putini si bogati. Felix este, potrivit, surselor din piata, cel mai activ si mai agresiv cumparator de terenuri din Romania pe care le ia pe doi lei de la taranii saraci ca sa le dea apoi pe multi euro catre fondurile de investitii straine si foarte bogate, venite, de asemenea, la vanatoare de terenuri in Romania. Asadar, de ce i-ar sprijini pupilul Daniel pe taranii romani care s-ar putea proteja apoi mai eficient fata de mentorul sau, varanul Felix?!

Asadar, ca o concluzie, unde sunt asociatiile, fundatiile nationaliste si crestine?! De ce au un somn atat de adanc cand Romania se confrunta cu astfel de probleme? De ce isi irosesc energiile pe toto felul de prostii si tac malc cand vine vorba de astfel de probleme dureroase si stringente? De ce asociatiile care, chipurile, se revendica de la filonul taranesc si fac apologia satului si a blandului taran roman nu iau atitudine cand acest taran este spoliat in cel mai abject mod cu putinta?

De ce doar ne imbracam cu suman si chimire la adunari populare si nu ne intereseaza adevaratele probleme ale satului romanesc? De ce avem parte de tot felul de comemorari si pasunisme campenesti unde agitam steaguri, cand nu ne intereseaza adevaratele probleme ale satului?

Trebuie sa fim realisti – nu ne putem astepta la vreo reactie din partea multor conationali ai nostri care nu pot face o conexiune logica intre vanzarea Transelectrica si majorarea cu 40% a tarifelor la energie sau care nu vad nicio relatie de cauzalitate intre scumpirea mancarii, cresterea importurilor de alimente si pauperizarea programatica a taranului roman. Sau intre vanzarea societatilor profitabile si lipsa banilor pentru IMM-uri.

Unde mai punem ca, chiar si daca ai organiza un miting, trebuie sa ai mare grija sa nu se suprapuna cu “Romanii au talent” sau cu “Suleyman”.

Daca de la simplii concetateni nu puteam avea asteptari mari, tocmai pentru ca sunt simpli, este peste puterea noastra de intelegere de ce reactioneaza atat de ciudat organizatiile nationaliste si crestine. De ce consuma aceste organizatii cantitati mari de energie “militanta” in spete simple, in vreme ce problemele reale si complexe le lasa reci de la un capat la altul. Asta ca sa nu mai vorbim despre analistii “nealiniati” care nici macar nu abordeaza tangential aceste probleme grave.

Indraznim sa lansam doua ipoteze – fie sunt doar niste asociatii de ignoranti setate exclusiv pe “manifestatii civice” pe teme dintr-un areal pe care-l inteleg si pe care il pot documenta cu mijloacele proprii modeste, fie, lucru mai grav, au o anumita agenda de urmat, asa cum are, de altfel, si “societatea in civil”.

Cu siguranta viitorul apropiat ne va spune care supozitie este adevarata. In orice caz, ne sperie ideea ca aceste organizatii nationaliste sunt eficiente doar cand vine vorba de propaganda facila si de stereotipii ale “romanismului” cu suman, chimire si drapele cu gaura si nu au instrumentele de baza pentru a intelege complexitatea lumii in care traim.

Cu alte cuvinte, privim cu teama la perspectiva sumbra ca avem de-a face, mai degraba cu niste heirupisti, cu revolutionari de profesie cu idealuri facile, decat cu organizatii bine articulate, cu principii clar enuntate de profesionisti. Sau si mai clar, cu simpli agitatori decat cu militanti pentru niste principii.

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Marius Serban Prea putine lucruri mai conteaza in Romania zilelor de astazi unde totul pare a fi exact invers decat ar trebui sa fie de parca se urmeaza un plan cu puncte in sensul asta. Chiar si daca Romania ar fi condusa de cei mai prosti oameni de pe planeta, lucru nu departe de adevar, […]

  Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

  De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

  Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 0 comentarii | 77 vizualizari | 3 voturi

  Un producator de drone din grupul Tesla investeste la Cluj, o adevarata premiera pentru Romania! Electric Visionary Aircra, companie care face parte din grupul Tesla si are ca obiect de activitatea construirea elicopterelor si a dronelor de ultima generatie, va finanta campioana de fotbal a Romaniei, formatia CFR Cluj. Tesla detine 51% din actiunile Electric […]

  Autor: Aciduzzul | 28 septembrie, 2019 | 5 comentarii | 221 vizualizari | 2 voturi

  Chinezii isi fac loc in agricultura din Romania, o realitate cu care ar trebui sa ne obisnuim de acum incolo. Cumpara la greu tot ce le cada in mana si nu o firma, ci trei dintr-un foc! Vrem nu vrem, fondurile chinezesti castiga teren in Romania (si nu sunt singurele), inclusiv in agricultura locala! Pentru […]

  Autor: Aciduzzul | 15 februarie, 2019 | 0 comentarii | 230 vizualizari | 2 voturi

  Zilele trecute, in cadrul audierilor asupra bugetului pentru anul 2019, domnul ministru Petre Daea anunta cu multa mandrie ca programele de subventii vor fi continuate anul acesta, chiar marite bugetele unora dintre aceste programe. Pe langa scandalul datorat cormoranilor, alte probleme se ascundeau in liniile de buget ale< acestui minister. Ce inseamna aceste subventii raportat […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics