Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Analize-studii
Moartea ambasadorului SUA in Libia – un prim caz de “suicide by islamist”
Aciduzzul | 13 septembrie, 2012 | 0 comentarii | 462 vizualizari |
(4 voturi )

Este deja foarte populara tactica sinucigasilor care nu au curajul sa duca singuri pana la capat ultimul act sau care vor sa moara “in glorie”, cunoscuta drept “suicide by cop”. Mai precis, cel care intentioneaza sa se sinucida ia unul sau mai multi ostateci (fara intentia de a le face vreun rau) sau agita putin niste arme stiind ca politia va reactiona mai intodeauna disproportionat (mai ales in SUA) si episodul se va sfarsi cu “uciderea” sinucigasului, care isi vede, astfel, planul dus la bun sfarsit. In acest caz nefericit de linsaj al amasadorului SUA la Benghazi, autorul moral al crimei este chiar SUA. Asadar, daca SUA “vrea sa faca dreptate” si “sa-i pedepseasca exemplar” pe cei responsabili de acesta tragedie trebuie sa inceapa sa faca curatenie in propria ograda, sa elimine cauzele care au condus la acest incident.

Este stiut faptul ca SUA a tolerat intr-un mod absolut dubios, ca sa nu spunean ca le-a incurajat, toate campaniie abjecte si penibile derulate in ultimii ani impotriva Islamului si Crestinimului in egala masura. Numai ca, daca crestinii, mai domesticiti, accepta fara sa reactioneze, cu piosenie si intelegere crestine (sau cu reactii palide, de natura intelectuala) musulmanii isi apara credinta cu toate mijloacele pe care le au la dispozitie si reactioneaza, dupa cum am vazut, imediat si foarte violent.

Sunt deja clasice incidentele precum cel din anul 2005 cu publicarea celor 12 caricaturi cu Profetul Mahomed intr-un ziar danez sau cel, mai recent, cu predicatorul american din Texas, in fapt o morsa penibila care a ars ritualic mai multe exemplare din Coran. Gest care a fost sanctionat imediat cu uciderea catorva soldati americani in Afganistan.

Cat despre ofensele aduse Crestinismului, acestea sunt la ordinea zilei. De la “agentii de influenta” precum Lady Gaga si Madona, cu “o agenda” profund anticrestina, la tot felul de reprezentari bolnave si gaunoase ale lui Iisus si Sfanta Fecioara, pana la lansarea unor colanti pentru femei cu chipuri de sfinti. Paleta este larga iar demersurile, creative.

Agresiunea este continua, programatica si furibunda. In numele mult clamatei libertati de exprimare. Numai ca libertatea de exprimare, in viziunea SUA, comporta un dublu standard. Este libertatea de exprimare americana/evreiasca si libertatea de exprimare a restului lumii – doua lucruri total diferite, lucru evident si pentru semiretardati.

SUA a avut atat ocazia cat si mijloacele sa extirpe din fasa aceste excrescente prin trasarea unei linii de demarcatie clara intre asa-numita “libertatea de exprimare” si simbolurile religioase sacre sau laice incarcate de semnificatii pentru anumite populatii. Nu putem vorbi despre libertate de exprimare cand ne batem joc de Mahomed, de exemplu, pe de o parte si sa dam legi in SUA si in toata Europa prin care poti face ani buni de inchisoare daca negi Holocaustul (nu daca-l ironizezi pe Moise).

Sa ne imaginam cam ce s-ar fi intamplat daca cineva din lumea asta ar fi avut ideea sa arda ritualic, in public, cateva exemplare ale Talmudului. Aplicarea acestui dublu standard este strigatoare la cer, lucru pe care spatiul musulman, spre deosebire de Europa “civilizata”, nu prea il inghite, dupa cum am vazut.

SUA nu au facut, insa, nimic in acest sens. Ba, din contra. Sa ne amintim numai cum au sarit ca arse SUA si Israel cand Ahmadinejad a ripostat la faza cu caricaturile prin organizarea propriului concurs international de caricaturi cu tema Moise, iudaism si holocaust.

Sa revenim, insa, la “productia” submediocra care a declansat acest incident nefericit pe langa care “creatiile” penibile ale lui Borat Sacha Baron par adevarate pelicule cinematografice de referinta.

Din start trebuie sa precizam ca nu sunt multe de spus despre acest “film”; este vorba despre o caricatura, neinchegata, prost filmata, prost jucata (oarecum studiat) pentru uzul intern al publicului evreu care se mai defuleaza astfel putin, asa cum o face cu “operele” lui Borat. Crestinii, si cu atat mai putin musulmanii, inteleg mai greu acest gen de umor.

“Inocenta musulmanilor” (titlu sugestiv ales dupa mintea lor) il prezinta pe Profetul Mahomed in ipostaze porno (homosexualitate, pedofilie) si degradante, drept pentru care, reactia musulmanilor din intreaga lume a fost prompta si legtitima.

Au existat proteste in tot spatiul musulman, din Afganistan si Pakistan, pana in spatiile “pacificate” precum Egipt sau Libia, dupa cum bine am vazut. Se poate spune ca ambasadorul SUA in Libia nu este decat o biata victima colaterala a politicii SUA, o tara in pragul colapsului si mai izolata ca niciodata pe scena internationala.

Sa ne indreptam putin atentia supra canalelor prin care a aparut acest film. Presa internationala spune despre “creatorul” sau, Sam Bacile (bacil/ virus?!, nume predestinat) ca este un dezvoltator imobiliar evreu, lucru care se vede inca din “opera”.

Acest Bacil ar fi declarat despre islam ca este un “cancer” si “o religie a urii”, desi chiar productia sa, ca si altele inaintea sa, poate fi caracterizata exact cu aceste cuvinte. Sa ne amintim de ploaia de “reactii si indignari” internationale cand Ahmadinejad a folosit exact acelasi cuvant – “cancer” cu referire la Israel in contextul Orientului Mijlociu.

Se poate spune ca acest Bacil infecteaza gratuit lumea cu ura sa viscerala, in acelasi timp lipsita de ratiune si de sens. Sau poate exista un sens.

Sa punem putin lucrurile in context. SUA se afla in pragul alegerilor electorala, asa incat niciunul dintre candidati nu vrea sa se implice pe fata si decisiv in razboiul Israelului impotriva Iranului, lucru care-i irita, evident, pe israelieni.

Acestia incearca prin astfel de tertipuri, precum “productia” cinematografica a lui Bacil sa provoace disensiuni gratuite intre crestini si musulmani, lucru la care se pricep excelent prin prisma indelungatei lor experiente, pentru a obtine o oarecare sustinere pentru urmatorul lor razboi.

Numai ca de data asta, crestinii din SUA si din Europa sunt cam vlaguiti si au un pic cam alte preocupari, legate, in special, de criza economica. Trebuie precizat ca oficiosul israelian in SUA, New York Times preciza ieri ca “creatorii” filmului ar fi niste “crestini copti” din Egipt, chiar daca, doua paragrafe mai jos preciza numele lui Bacil.

Este interesant de aflat cam care a fost, totusi, mesajul pe care au vrut sa-l transmita, precizand, totusi, ca autorul este Bacil. Ca sa nu mai vorbim despre surescitarea spiritului national vlaguit si a setei de razbunare a americanilor pentru moartea ambasadorului, dupa modelul 911. Asadar, Israelul isi pune in dificultate singurul aliat chiar in ajunul alegerilor prezidentiale. Singurul “castig” se pare ca este radicalizarea si mai accentuata (daca era posibil) a lumii musulmane impotriva SUA si Israel.

Ne putem gandi ca aceasta “nevinovata” productie cinematografica nu este la urma urmei atat de nevinovata si nici atat de spontana si independenta pe cat am crede la prima vedere. Coincidentele sunt destul de putin probabile pe scena politica internationala.

In ceea ce priveste “reactia dura” a SUA, acesta este in standarde. Presedintele ne-a promis ca “vinovatii vor fi prompt pedepsiti” si ca “se va face dreptate”. Drept pentru care au trimis niste puscasi marini in Libia, ca sa faca dreptate. Cam asta au inteles ei din episodul acesta. Numai ca trebuie precizat faptul ca dreptatea era mai la indemana SUA decat crede presedintele. Nu era nevoi de puscasi marini. Trebuia doar “prelevat” Bacil si pus la refrigerat cativa ani pentru a da un semnal clar viitorilor promotori ai unor astfel de excrescente ca “libertatea de expresie” se termina brusc si brutal acolo unde incep simbolurile religioase si laice sacre.

In concluzie, bietul ambasador de la Benghazi a fost doar o victima inocenta (termen iubit de propagandistii SUA) a lui Bacil. Putea fi ambasadorul Egiptului, dar s-a nimerit sa fie el…

Acest episod aduce, insa, o premiera pe scena politica internationala. Atat pentru SUA, care nu s-a mai confruntat cu un astfel de incident de 20 de ani, cat si pentru spatiul islamic.

Este prima data cand “derapajele” tematice la adresa Profetului Mahomed sunt sanctionate prompt si in relatie evidenta cu cauza declansatoare. Nu s-a intmplat atat de evident acest lucru nici in cazul caricaturilor, nici in cazul arderii Coranului. Si, cum acesta este un bun exemplu, pentru cei care duc la bun sfarsit acest gen de actiuni, si care sunt rasplatiti intrinsec de Profet, in ceruri, apreciem ca SUA are de acum inainte in fata un drum lung si nebulos in spatiul islamic.

PS: Ironia sortii este ca linsajul ambasadorului SUA este atat de apropiat ca modus operandi si ca punere in scena de linsajul fostului presedinte Muammar Ghadafi, un fel de pax libiana. Singurul castigator al acestei afaceri este Bacil, devenit astfel, peste noapte, mult mai celebru decat confratele Borat. Numai ca acesta celebritate s-ar putea sa-l bantuie de acum inainte.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 9 decembrie, 2017 | 0 comentarii | 572 vizualizari | 3 voturi

Cioturi de arbori cu circumferinta de peste 5 metri, ulei de motor ars, paraie distruse, buldozere si drujbe care ”canta” neincetat pe toate vaile de-a lungul raului Cerna. Asa se prezinta astazi Parcul National Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din Romania. Padurile ramase neatinse, formate prin procese naturale dupa ultima […]

Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 491 vizualizari | 2 voturi

Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

Autor: Aciduzzul | 13 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 610 vizualizari | 4 voturi

Toata lumea vorbeste zilele acestea despre criza imigrantilor. Toti se intrec in teorii care mai de care mai fanteziste cu privire la cauzele si la solutiile pentru acesta “criza” si s-au format deja doua tabere cu pozitii antagonice pe marginea acestui subiect. Pe de-o parte gruparile nationaliste de pe tot cuprinsul Europei care intuiesc pericolul […]

Autor: Aciduzzul | 26 august, 2015 | 0 comentarii | 359 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Toata lumea asista (neputincioasa) zilele acestea la o adevarata invazie a emigrantilor din tarile arabe catre Europa, care a inceput brusc, suspect de brusc. Desi subiectul este intors pe toate partile de mainstream-media, nimeni nu spune de ce aceasta invazie se petrece tocmai acum. Pana la urma razboaiele din Siria, Irak, Libia, Afganistan […]

Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1547 vizualizari | 9 voturi

Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics