Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Analize-studii
Topul salariilor din ministere (AIM)
Aciduzzul | 2 iunie, 2010 | 0 comentarii | 346 vizualizari |
(1 voturi )

Ministerul Economiei s-a detaşat clar ca fiind mână largă în materie de salarii: primele patru cele mai mari venituri din Top 10 sunt acordate de reprezentaţii de la Economie. În top nu intră decât patru dintre cele 13 ministere care şi-au publicat veniturile. Astfel, Ministerul Economiei, al Afacerilor Externe, al Finanţelor şi al Administraţiei şi Internelor s-au dovedit a fi cele mai “darnice” instituţii la capitolul veniturile angajaţilor cu funcţii de conducere, informeaza realitatea.net.

Top 10 venituri în Ministere

1. Secretar de Stat din cadrul Ministerului Economiei – 26.785 lei net, din care 22.092 de lei venit din calitatea de reprezentant al Ministerului în structuri constituite la nivelul unor unităţi.

2. Consilier personal din cadrul Ministerului Economiei – 24.030 de lei net, din care 22.083, venit din calitatea de reprezentant al Ministerului în structuri constituite la nivelul unor unităţi.

3. Secretar de Stat din cadrul Minsiterului Economiei – 23.193 de lei net, din care 18.500 lei din calitatea de reprezentant al Ministerului în structuri constituite la nivelul unor unităţi.

4. Director de Cabinet cu gradaţia 5 din cadrul Ministerului Economiei – 22.178de lei net, din care 19.750 de lei din calitatea de reprezentant al Ministerului în structuri constituite la nivelul unor unităţi.

5. Director general din cadrul Ministerului Afacerilor Externe – 14.424 de lei net

6. Director general din cadrul Ministerului Afacerilor Externe – 13.579 de lei net

7. Directorul General al Autorităţii de Certificare şi Plată din cadrul Ministerului Finanţelor – 13.413 lei net

8. Civil din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor – 13.323de lei net

9. Directorul Adjunct al Oficiului de Plăţi şi Contracte Phare din cadrul Minsiterului Finanţelor – 12.858 lei net

10. Director General din cadrul Ministerului Afacerilor Externe – 12.609 de lei net

În restul ministerelor, cele mai mari salarii sunt mult sub aceste cifre.

Şeful Statului Major General a primit în aprilie cel mai mare venit din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Acesta a avut un salariu net de 9.146 de lei, potrivit cifrelor publicate pe site-ul instituţiei.

Cel mai mare venit din Ministerul Transporturilor este cu puţin mai mare decât cel al şefului instituţiei respective. 5.631 lei net a primit în aprilie un secretar de stat din cei patru din ministerul de resort.

Ministerul Mediului este singurul în care ministrul are cel mai mare salariu, în valoare de 5.361 de lei. Următorul pe lista veniturilor mari este secretarul de stat al acestuia, cu un venit net lunar de 4.693 de lei în aprilie.

Şi directorii din cadrul Ministerului Comunicaţiilor au primit în aprilie, un salariu mai mare decât al ministrului de resort. Astfel, cel mai mare venit din cadrul ministerului, în valoare de 5.653 de lei a fost obţinut de un director general adjunct.

Un Inspector şef (magistrat) din cadrul Ministerului Justiţiei a încasat 8.809 lei în aprilie. Acesta a fost cel mai mare venit din cadrul instituţiei.

Cel mai mare salariu de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost primit în aprilie de unii directori, în valoare de 5.429 de lei net pentru fiecare.

În cadrul Ministerului Culturii , cel mai mult a încasat în aprilie un director adjunct cu treapta I de salarizare, care a primit 6.137 de lei net. În aceşti bani a fost inclusă şi prima de vacanţă.

Cel mai mare salariu din cadrul Ministerului Muncii a fost obţinut acum două luni de un manager public, care a primit 8.097 lei net.

Secretarul general adjunct din cadrul Ministerului Sănătăţii poate fi fericit că în aprilie a primit cei mai mulţi bani: a înregistrat un venit total net de 9.739 de lei net.

Veniturile miniştrilor

Nici măcar veniturile miniştrilor nu pot fi comparate cu sumele primite în luna aprilie de unii subalterni ai acestora. De altfel, majoritatea salariilor miniştrilor sunt identice. Excepţie fac numai ministrul Afacerilor Externe, cel al Apărării Naţionale şi şeful Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Ministrul Afacerilor Externe – 8.092 de lei net

Ministrul Apărării naţionale – 5.393 de lei net

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale – 5.380 de lei net

Ministrul Administraţiei şi Internelor – 5.361 de lei net

Ministul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – 5.361 de lei net

Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional – 5.361 de lei net

Ministrul Economiei – 5.361 de lei net

Ministrul Finanţelor – 5.361 de lei net

Ministrul Justiţiei – 5.361 lei net

Ministrul Muncii – 5.361 lei

Ministrul Mediului – 5.361 lei net

Ministrul Sănătăţii – 5.361 lei net

Ministrul Transporturilor . 5.361 de lei net

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi cel al Dezvoltării Regionale şi Turismului sunt singurele instituţii care nu au publicat salariile acordate în aprilie pe paginile proprii de internet.

Sursa: Agentia de Investigatii Media

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 9 decembrie, 2017 | 0 comentarii | 572 vizualizari | 3 voturi

Cioturi de arbori cu circumferinta de peste 5 metri, ulei de motor ars, paraie distruse, buldozere si drujbe care ”canta” neincetat pe toate vaile de-a lungul raului Cerna. Asa se prezinta astazi Parcul National Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din Romania. Padurile ramase neatinse, formate prin procese naturale dupa ultima […]

Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 491 vizualizari | 2 voturi

Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

Autor: Aciduzzul | 13 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 610 vizualizari | 4 voturi

Toata lumea vorbeste zilele acestea despre criza imigrantilor. Toti se intrec in teorii care mai de care mai fanteziste cu privire la cauzele si la solutiile pentru acesta “criza” si s-au format deja doua tabere cu pozitii antagonice pe marginea acestui subiect. Pe de-o parte gruparile nationaliste de pe tot cuprinsul Europei care intuiesc pericolul […]

Autor: Aciduzzul | 26 august, 2015 | 0 comentarii | 359 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Toata lumea asista (neputincioasa) zilele acestea la o adevarata invazie a emigrantilor din tarile arabe catre Europa, care a inceput brusc, suspect de brusc. Desi subiectul este intors pe toate partile de mainstream-media, nimeni nu spune de ce aceasta invazie se petrece tocmai acum. Pana la urma razboaiele din Siria, Irak, Libia, Afganistan […]

Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1547 vizualizari | 9 voturi

Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics