Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Analize-studii
Valeriu Tabara si Stelian Fuia, “agentii orange” ai PDL contra sanatatii romanilor. Dioxina portocalie vrea moartea agriculturii romanesti
Aciduzzul | 30 decembrie, 2012 | 1 comentarii | 321 vizualizari |
(4 voturi )

Cat timp portocaliii Valeriu Tabara si Stelian Fuia s-au aflat la conducerea Agriculturii Romaniei, soarta ogoarelor romanesti a fost intr-un mare pericol. Nu numai din cauza incompetentei si dezinteresului celor doi indivizi fata de implementarea politicilor publice intr-un domeniu de importanta strategica, cum este Agricultura, de care depinde securitatea alimentara a tarii, ci si datorita lobby-ului criminal pe care l-au facut, prin presa, dar mai ales la nivelul Comisiei Europene, in favoarea deschiderii legislatiei europene pentru introducerea in agricultura si in consumul uman a organismelor modificate genetic (OMG), care sa permita guvernelor PDL sa dea avize pentru cultivarea otravurilor pe ogoarele tarii pe suprafete din ce in ce mai mari. Tabara si Fuia sunt legati trainic de producatorii de OMG. Cei doi au fost angajati, scoliti, au beneficiat de salarii si de burse consistente, atat de consistente incat li s-au spalat creierele si, in orice post s-ar afla, servesc interesele OMG. Pe baza unor documente confidentiale, ascunse opiniei publice din Romania si aflate in posesia redactiei cotidianul.ro, suntem in masura sa va dezvaluim dimensiunea lobby-ului agresiv pe care Tabara l-a prestat la nivelul Comisiei Europene in favoarea OMG-urilor.

Mai multe despre Organisme Modificate Genetic(OMG) AICI.

Suficienta stiintifica a lui Tabara

Pe 10 noiembrie 2011, ambasadorul Mihnea Motoc, seful Reprezentantei Permanente a Romaniei la UE, ii trimitea lui Traian Basescu infograma nr. 10036 din 9 noiembrie 2011, prin care il informa despre prestatia lui Valeriu Tabara in timpul intalnirii din 7 noiembrie cu comisarul pentru Sanatate si Consumatori, John Dalli:

“Discutia ministrului Tabara cu comisarul John Dalli. Al treilea subiect a fost cel referitor la biotehnologii si acreditarea cultivarii organismelor modificate genetic (OMG) in UE. Romania considera ca dovezile stiintifice existente sunt suficiente pentru a permite cultivarea de soia modificata genetic si ca prelungirea interdictiei nu face decat sa genereze pierderi uriase (de peste 1 miliard euro anual doar in Romania), in conditiile in care importurile de astfel de produse de pe piete terte sunt foarte mari (40 Mt la nivelul UE).

Ministrul Tabara a ilustrat problemele cu care s-a confruntat Romania in 2011 pentru combaterea focarelor de infestare a culturilor de porumb cu Diabrotica virgifera. Aria de raspandire a fost foarte mare si s-au utilizat cantitati semnificative de pesticide. in aceste conditii, UE se afla in fata unei decizii strategice: fie utilizeaza cantitati mari de pesticide, care sunt costisitoare si daunatoare mediului, fie opteaza pentru hibrizi cu rezistenta naturala la daunatori (modificati genetic). Romania si chiar alte state din zona ar putea solicita COM in viitorul apropiat aprobarea utilizarii de astfel de soiuri de porumb.

Comisarul a multumit Romaniei pentru sprijinirea, in Consiliu, a propunerilor sale din pachetul legislativ privind OMG. Referitor la cultivarea soiei modificate genetic, de care se arata interesata Romania, trebuie asteptat rezultatul evaluarii EFSA (European Food Safety Authority, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara, cu sediul la Parma, Italia – n.red.); in cazul in care acesta va fi pozitiv, in baza lui COM va solicita acordul Consiliului pentru introducerea in cultura a soiului respectiv de soia. Daca Consiliul nu reuseste sa ajunga la un acord pro sau contra (cum este de asteptat), procedural, decizia finala revine COM.”

Dupa cum se poate observa, Tabara pune piciorul in prag in fata comisarului Dalli si incearca sa-l convinga, ba cu argumente economice, ba cu cele de natura ecologica!, de necesitatea urgenta de a cultiva porumb si soaia modificate genetic!
Trebuie sa amintim aici ca maltezul John Dalli si-a dat demisia din inalta functie numai pentru ca au existat vagi suspiciuni ca ar fi fost posibil sa favorizeze aparitia unei legi avantajoase unor producatori de tutun! Pedelistul Valeriu Tabara, ditamai ministru al Romaniei, face un lobby desantat, agresiv, in favoarea multinationalelor OMG si nu pateste nimic, pentru ca, vezi Doamne!, el serveste interesul romanilor! Acum, “agentul orange” Tabara mai vrea un mandat de deputat in colegiul 6 Timis!

Cititi si:

Soros si Monsanto l-au modificat genetic pe Valeriu Tabara

Vulnerabilitatea Tabara, mitul Ciolos, cancerul OMG si tabla internationala de sah a concernului Monsanto

Portretul unui criminal: Valeriu Tabara. Cum se pot fura cu legea vreo 3 milioane de hectare de teren de la micii proprietari care sa fie date apoi marilor exploatatii straine. Evident, ca sa puna OMG pe ele

Conspiratia mutantilor. Romania, calcaiul lui Ahile al Europei. Ministrul Tabara baga Organismele Modificate Genetic(OMG) pe usa din spate a Europei si pune agricultura pe butuci

PDL vrea haos pe ogoare

Intr-o alta infograma, nr. 1827 din 24 februarie 2012, trimisa premierului Mihai Razvan Ungureanu, ambasadorul Romaniei la Bruxelles scrie:

“Cultivarea soiei modificate genetic: Romania a avut o buna experienta inainte de aderare si sustine propunerea Comisiei privind posibilitatea statelor membre de a refuza/accepta cultivarea pe teritoriul lor sau a unor regiuni izolate a plantelor modificate genetic.”

Este un alt pas in continuarea demersurilor agresive ale lui Tabara, si anume ca fiecare stat sa decida singur daca accepta sau nu cultivarea OMG. Ceea ce, de fapt, este un nonsens, atata timp cat agricultura europeana si comertul agricol intercomunitar sunt interdependente.

Cititi si:

De ce sunt profund anticrestine Organismele Modificate Genetic(OMG)

Romania voteaza “moartea portocalie”

O alta infograma din 4 mai 2012, trimisa Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, cuprinde raportul despre reuniunea SCFCAH (Comitetul permanent pentru lantul alimentar si sanatatea animala) – sectiunea Organisme Modificate Genetic, care a avut loc pe 2 mai 2012.

“Comitetul nu a fost masura sa emita o opinie fata de solicitarea de autorizare a introducerii pe piata a produselor ce contin, constau sau sunt obtinute din soia modificata genetic MON87701xMON89788. Dosarul va fi transmis comitetului de apel.”
In acelasi raport despre rezultatele reuniunii SCFCAH, se arata si care au fost pozitiile statelor membre vis-a-vis de solicitarea respectiva:

BELGIA – abtinere – deoarece nu au primit opinia Consiliului Consultativ national;

BULGARIA – abtinere – opinia publica, ingrijorari legate de siguranta, analiza compozitionala, art. 2c) alte utilizari;

GERMANIA – abtinere – discutiile au loc in context mai larg, etichetare, LLP, seminte. Este necesara obtinerea consensului la nivel politic;

OLANDA – impotriva – lipsa datelor care sa confirme ca este similara celei conventionale, lipsa studiului de 90 de zile, pun probleme etichetarea si trasabilitatea produsului, art.2c);

FRANTA – abtinere din motive politice;

ITALIA – abtinere din motive politice, opinia publica nefavorabila OMG;

CIPRU – impotriva – evaluarea sigurantei nu este adecvata, managementul defectuos al semintelor GM, motive politice, opinia publica nefavorabila OMG;

LETONIA – impotriva din motive politice;

LITUANIA – impotriva din motive politice si opinie publica negativa;

LUXEMBURG – impotriva dinn motive politice si opinie publica negativa;

UNGARIA – impotriva – motive de ordin stiintific – studiul de 90 de zile, compozitie, necesitatea armonizarii legislatiei cu privire la pesticide, ierbicide, cu cea referitoare la OMG, inainte de a lua decizii;

MALTA – impotriva – din motive politice si stiintifice;

AUSTRIA – impotriva – motive legate de siguranta, caracterizare moleculara, analiza compozitionala, teste toxicologice, plan de monitorizare incomplet, lipsa liniilor directoare pentru analiza evenimentelor «stacked». Va transmite o declaratie in care va prezenta in detaliu motivele votului negativ;

POLONIA – impotriva din motive politice si opinie publica negativa;

SLOVENIA – impotriva – utilizarea pe termen lung a OMG nu crede ca este benefica nici pentru oameni nici pentru animale, motive de ordin stiintific legate de evenimentele «stacked».

Conform mandatului, ROMaNIA a votat in favoarea adoptarii propunerii COM.

Vot: Comitetul nu a fost in masura sa emita o opinie. 149 de voturi in favoare, 87 impotriva, 109 abtineri. Propunerea de decizie a COM va fi transmisa comitetului de apel.”

OMG-urile, imperecheri monstruoase

Conform unor specialisti ai Greenpeace, organismele modificate genetic sunt noi forme de viata care nu exista in mod normal in natura si care depasesc barierele intre specii, spre deosebire de inmultirea selectiva a plantelor sau biotehnologia traditionala. Ingineria genetica sparge barierele naturale care exista intre specii. “Un peste si o capsuna nu se vor inmulti in natura, dar in laborator acest lucru este posibil. Oamenii de stiinta pot lua o gena de la un peste, o insereaza intr-o capsuna si se va crea un organism cu totul nou. Ingineria genetica poate manipula gene de la animale, plante, chiar si oameni.

Odata ce aceste organisme create artificial sunt eliberate in mediul inconjurator si ajung in lantul trofic, se reproduc si contamineaza culturile obisnuite si organice. Nimeni nu cunoaste inca efectele pe termen lung ale organismelor modificate genetic asupra mediului, iar pana la mijlocul anilor 90 nu au fost eliberate in mediul inconjurator pe scara larga”, explica specialistii Greenpeace.

Greenpeace: culturile MG vor aduce apocalipsa in agricultura

Greenpeace Romania a lansat, recent, primul raport efectuat vreodata asupra impactului introducerii in UE a culturilor modificate genetic rezistente la glifosat. Organizatia de protectie a mediului avertizeaza ca agricultura europeana fi afectata permanent daca Comisia Europeana ar urma exemplul SUA si ar autoriza cultivarea culturilor modificate genetic rezistente la ierbicide (HTGE). Avertismentul vine in urma primei prognoze efectuate vreodata care arata ce impact ar avea asupra Europei cresterea utilizarii de ierbicide corelata cu culturile HTGE. Comisia Europeana ia in considerare autorizarea cultivarii a 19 culturi HTGE la inceputul anului 2013.

Greenpeace l-a delegat pe renumitul economist agricol dr. Charles Benbrook, din SUA, sa elaboreze raportul „Culturi rezistente la glifosat in UE”, care foloseste date pe baza experientei Statelor Unite cu culturile HTGE. Raportul prevede schimbari – in unele cazuri cresteri de pana la de 15 ori – a utilizarii glifosatului pe o perioada de 14 ani (2012-2025) pentru porumb, soia si sfecla de zahar HTGE cultivate in UE.

Potrivit dr. Benbrook, „fermierii din SUA au deja mari probleme, acum ei incearca sa iasa din cercul vicios in care au intrat. Dependenta de culturi rezistente la ierbicide din SUA a declansat aparitia si raspandirea rapida a aproape 24 de tipuri de buruieni rezistente la glifosat, ceea ce a dus la cresterea costurilor de productie in cadrul fermelor, cat si a volumului si a ecotoxicitatii de ierbicide necesare pentru a preveni pierderile majore ale recoltelor”.

Wendel Lutz si Wes Shoemyer, doi fermieri americani, au calatorit si in Europa pentru a avertiza fermierii despre soarta similara care ii paste. „Pana acum, pozitia UE a fost foarte ferma. inca are o sansa de a-si pastra independenta, sa-si mentina integritatea”, declara Wes Shoemyer. „Trebuie sa apere interesele fermierilor, acum cat are ocazia; trebuie sa ia in considerare consecintele care vor urma. Fara indoiala, odata ce UE va permite dominatia corporatiilor, companiile precum Monsanto vor stabili practic preturile la cel mai inalt nivel suportat de piata.”

Stelian Fuia, al doilea ministru agricol “modificat”

Dupa timisoreanul Valeriu Tabara, PDL l-a pus in fruntea Agriculturii pe calaraseanul Stelian Fuia, fost presedinte al Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor. Cu multe afaceri necurate in trecut, cu un tupeu si o agresivitate care nu pot fi gasite decat la pedelistii lui Basescu, Fuia declara ca indiferent daca romanii vor sau nu, tot vor manca organisme modificate genetic:

“Toti mancam produse modificate genetic astazi, chiar daca stim sau nu stim. Deci toti mancam la ora actuala. Circa 90% din productia de soia din lume este modificata genetic. Romania a avut o experienta cu aceste culturi modificate genetic, indeosebi cu soia, si in acel moment suprafata a crescut foarte mult. Astazi Romania mai cultiva suprafete foarte mici. Cred ca anul acesta mai mult de 300 de hectare de porumb modificat genetic nu se cultiva in Romania. La nivel european exista o intreaga dezbatere si Romania va sta in acest cadru european in ceea ce priveste acceptarea culturilor modificate genetic. Eu in trecut am lucrat pentru o corporatie profund implicata in acest fenomen. E un lucru cu care ma mandresc, am fost unul dintre oamenii care au lucrat intr-un astfel de proiect!”. Acum, pedelistul Fuia, renuntand la culoarea portocalie, dar nu si la “orange”, mai vrea un mandat in Parlament, sub culoarea roz!

Cititi si:

Un mare tradator de tara, ministrul agriculturii Stelian Fuia isi doreste jefuirea la sange a poporului roman

Monsanto a iesit putin din guvern odata cu Valeriu Tabara si a intrat imediat la loc prin Stelian Fuia, noul ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Cartitele OMG din Ministerul Agriculturii

Unul dintre personajele extrem de discrete care fac jocurile pentru OMG chiar din inima ministerului este inginerul agronom Tatiana Preda, care ocupa functia de director general al Directiei Generale Politici in Sectorul Vegetal, si care coordoneaza politicile in domeniile vegetal, agricultura ecologica,biotehnologii, statistica, promovare produse agricole, imbunatatiri funciare si fond funciar.

Din mai 2006 pana in martie 2010, cand este numita director general, Tatiana Preda este consilier superior in cadrul aceleiasi directii de politici agricole si se ocupa de OMG-uri, avand “Principalele activitati siresponsabilitati:

-Politici si legislatie in domeniul organismelor modificate genetic;

-Participarea la elaborarea legislatiei in domeniul OMG, in colaborare cu alte autoritatiimplicate;

-Elaborarea pozitiei Romaniei privind introducerea pe piata a OMG, exprimata la Consiliile deMinistri ai Agriculturii si Pescuitului;

-Elaborarea pozitiei MADR privind introducerea deliberata in mediu a OMG, in scop stiintific;

-Participarea la reuniunile organizate de Comisie/Consiliu pe problematica organismelor modificate genetic.”

Tatiana Preda a beneficiat de mai multe burse in Statele Unite, inca din iunie 1996, la doar trei ani de la absolvirea Agronomiei, in timp ce era doar cercetator asistent la Institutul de Economie Agrara al Academiei de stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu Sisesti”. Treptat, Preda devine omul de baza din Ministerul Agriculturii care lucreaza, incet dar sigur, in favoarea introducerii OMG-urilor in Romania.

Conform CV-ului, in perioada 13-26 august 2006, bursiera a Departamentului Agriculturii al Statelor Unite, Tatiana Preda obtine “Diploma de absolvire a Programului «Cochran Fellowship on Agricultural Biotechnology»”, dobandind multe competente in domeniul OMG: “- experienta SUA in ceea ce priveste legislatia, testarea, inregistrarea si folosirea soiurilor modificate genetic, prin intalniri cu reprezentanti ai agentiilor federale de reglementare (Food and Drug Aministration, United States Department of Agriculture, Environmental Protection Agency, Animal and Plant Health Inspection Service), asociatii ale fermierilor americani si companii de biotehnologii; – expertiza in domeniul organismelor modificate genetic din punct de vedere al reglementarii si implementarii legislatiei in domeniu”. Asadar, directoarea Preda si colaboratorii sai asteapta clientii cu seminte MG numai bune de pus pe campiile sanatoase ale patriei!

Franta, in alerta din cauza porumbului modificat genetic

Premierul francez, Jean-MarcAyrault, a anuntat recent ca daca pericolul organismelor modificate genetic (OMG) va fi dovedit, atunci Franta „va sustine la nivel european” interzicerea lor, ca reactie dupa publicarea unui studiu alarmant pe aceasta tema.

„Publicarea unui studiu in care cercetatorii francezi contesta serios siguranta pe termen lung a consumului de porumb modificat genetic NK603 a determinat sesizarea imediata a agentiei pentru siguranta sanitara si a autoritatii europene pentru siguranta alimentelor”, a declarat premierul francez intr-un discurs sustinut la Dijon. „Am cerut o procedura rapida, de ordinul catorva saptamani, care sa permita verificarea valabilitatii stiintifice a acestui studiu”, a adaugat el. „Daca rezultatele sunt concludente, ministrul Agriculturii, Stephane LeFoll, va sustine la nivel European interzicerea acestor OMG”, a precizat Ayrault.

Un studiu al universitatii franceze Caen arata ca sobolanii care au fost hraniti cu porumb modificat genetic al companiei americane Monsanto au dezvoltat tumori canceroase de dimensiunea unei mingi de ping-pong. Cercetatorii universitatii franceze au folosit 200 de soareci de laborator. O parte au fost hraniti cu cereale obisnuite, ceilalti cu porumb modificat genetic. La cei din urma, si in special la femele, au aparut formatiuni canceroase la un an de la inceputul studiului, iar dupadoi ani, aproape 80 la suta dintre cobai sufereau de cancersi au fost eutanasiati.

Cititi si:

Studiu cutremurator despre OMG. Animale hranite cu porumb modificat genetic au dezvoltat tumori canceroase oribile. FOTO

Porumbul de tip NK603, produs de compania americana Monsanto, poate fi importat, dar nu si cultivat in Uniunea Europeana. Un al doilea tip, produs de aceeasi firma, poate fi cultivat in 20 dintre tarile membre. Celelalte sapte, printre care si Romania, nu au autorizat cultivarea lui. Deocamdata.

Sursa: Cotidianul

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 9 decembrie, 2017 | 0 comentarii | 572 vizualizari | 3 voturi

  Cioturi de arbori cu circumferinta de peste 5 metri, ulei de motor ars, paraie distruse, buldozere si drujbe care ”canta” neincetat pe toate vaile de-a lungul raului Cerna. Asa se prezinta astazi Parcul National Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din Romania. Padurile ramase neatinse, formate prin procese naturale dupa ultima […]

  Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 491 vizualizari | 2 voturi

  Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

  Autor: Aciduzzul | 13 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 610 vizualizari | 4 voturi

  Toata lumea vorbeste zilele acestea despre criza imigrantilor. Toti se intrec in teorii care mai de care mai fanteziste cu privire la cauzele si la solutiile pentru acesta “criza” si s-au format deja doua tabere cu pozitii antagonice pe marginea acestui subiect. Pe de-o parte gruparile nationaliste de pe tot cuprinsul Europei care intuiesc pericolul […]

  Autor: Aciduzzul | 26 august, 2015 | 0 comentarii | 359 vizualizari | 3 voturi

  Marius Serban Toata lumea asista (neputincioasa) zilele acestea la o adevarata invazie a emigrantilor din tarile arabe catre Europa, care a inceput brusc, suspect de brusc. Desi subiectul este intors pe toate partile de mainstream-media, nimeni nu spune de ce aceasta invazie se petrece tocmai acum. Pana la urma razboaiele din Siria, Irak, Libia, Afganistan […]

  Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1545 vizualizari | 9 voturi

  Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics