Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Analize-studii
Viitorul va fi tratat cu antidepresive (Iulian Urban)
Aciduzzul | 30 martie, 2010 | 0 comentarii | 148 vizualizari |
(1 voturi )

Navigand pe internet cand savuram o ceaşcă de cafea, am gasit un articol al presei centrale, care ilustra un tablou sumbru al sănătăţii mintale a americanilor. Potrivit USA Today, numarul americanilor care iau antidepresive în 2005 a fost de 27 milioane de persoane, sau 10% din întreaga populaţie a ţării noastre (n.r. – Statele Unite) – şi acest lucru se intampla cu cinci ani în urmă, înainte ca guvernul sa jefuiasca economia noastra. Numărul din 2005 a reprezentat o dublare fata de 1996, asa ca ezit să-mi imaginez ce e acum…Avand in vedere ca depresia este cauzata de stres, m-am gândit sa caut intr-un dicţionar şi sa aflu ce este stresul. Desigur, aveam o idee generală, dar am vrut o definiţie exactă.

Se pare că stresul este “o consecinţă a imposibilitatii unui organism uman sau animal, de a răspunde în mod adecvat la ameninţări emotionale sau fizice, indiferent dacă sunt reale sau imaginare.”

Acum are sens. În primul rând am fost supuşi la atacul de la 9 / 11 şi la al doilea razboi din Irak, două ameninţări imaginate, pe care guvernul nostru propriu le-a transformat in realitate, jucand rolul de agresor nemilos.

În continuare, acelaşi guvern a transformat SUA într-o închisoare cu maxima supraveghere, incalcand dreptul nostru la intimitate si anuland Carta drepturilor pe care această ţară a fost fondata. Întotdeauna aflati sub privirea ochiului electronic, am devenit suspecţi: în casele noastre, pe străzi, în magazine şi la noile locuri de muncă. Si nu e un joc – autoritatea de la celălalt capăt al acestor camere are puterea sa ne arunce într-o temniţă întunecată şi sa arunce cheia.

La acest nivel de stres, este o minune cu oricare dintre noi poate inca sa fie coerent. Noi ar trebui sa fim legume. Motivul pentru care mulţi dintre noi sunt încă normali are mai mult de a face cu produsele farmaceutice decat cu norocul, dar acest lucru este de aşteptat.

Aldous Huxley ne-a avertizat in “Brave New World” ca viitorul va fi plin de medicamente. În 1984, Orwell a descris o distopie care inflorea in nebunie, în care caderea nervoasa era cuvântul de ordine şi cetăţenii acelei lumi imbatraneau înainte de timpul lor. Bine ati venit in viitor – luati o pastilă şi veti avea o zi buna!

Dar ce fel de sanatate ne ofera farmaceuticele? Medicamentele sunt ele însele adesea mai periculoase decât afectiunile pe care sustin ca le vindeca. Conform dicţionarului, este nevoie sa răspundem în mod adecvat la aceste ameninţări emotionale si fizice pentru a diminua stresul nostru, şi probabil ca cel mai bun mod de a face acest lucru este sa ne auto-educam şi apoi sa învaţăm cum să spunem in mod paşnic “NU!” tiraniei.

Acest lucru se poate dovedi prea stresant, dar cel puţin ne vom confrunta direct cu problema, în loc sa încercam să scapam de traumele psihice prin înghiţirea unei pastile pentru fericire.

Pentru cei dintre voi care nu pot scăpa din ghearele antidepresivelor, nu fiti prea duri cu voi înşivă – nu este de fapt vina voasta. Patiti asta din cauza celor ce vor sa va controleze, si, ca cetatei ai acestei tari, trebuie sa facem fata cosmarului in care ea s-a transformat. Traducere de pe Infowars).

Sursa: Iulian Urban

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 9 decembrie, 2017 | 0 comentarii | 571 vizualizari | 3 voturi

Cioturi de arbori cu circumferinta de peste 5 metri, ulei de motor ars, paraie distruse, buldozere si drujbe care ”canta” neincetat pe toate vaile de-a lungul raului Cerna. Asa se prezinta astazi Parcul National Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din Romania. Padurile ramase neatinse, formate prin procese naturale dupa ultima […]

Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 486 vizualizari | 2 voturi

Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

Autor: Aciduzzul | 13 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 609 vizualizari | 4 voturi

Toata lumea vorbeste zilele acestea despre criza imigrantilor. Toti se intrec in teorii care mai de care mai fanteziste cu privire la cauzele si la solutiile pentru acesta “criza” si s-au format deja doua tabere cu pozitii antagonice pe marginea acestui subiect. Pe de-o parte gruparile nationaliste de pe tot cuprinsul Europei care intuiesc pericolul […]

Autor: Aciduzzul | 26 august, 2015 | 0 comentarii | 357 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Toata lumea asista (neputincioasa) zilele acestea la o adevarata invazie a emigrantilor din tarile arabe catre Europa, care a inceput brusc, suspect de brusc. Desi subiectul este intors pe toate partile de mainstream-media, nimeni nu spune de ce aceasta invazie se petrece tocmai acum. Pana la urma razboaiele din Siria, Irak, Libia, Afganistan […]

Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1536 vizualizari | 9 voturi

Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics