Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Analize-studii
Zece modalităţi in care suntem urmariti, identificati si introdusi in baze de date (Iulian Urban)
Aciduzzul | 14 iulie, 2010 | 0 comentarii | 532 vizualizari |
(1 voturi )

Războiul împotriva terorii reprezinta un efort demarat la nivel mondial, care a impulsionat investiţii masive în industria de supraveghere globală – care acum pare a deveni un război impotriva “libertatii şi protecţiei vieţii private”. Având în vedere toate noile tehnologii de monitorizare ce sunt acum implementate, vacarmul produs de interceptarea fara mandat pare discutabila.Tărilor celor mai avansate din lume, si din punct de vedere economic si tehnologic, le este urmărita populatia, identificata si centralizata in baze de date, dintr-un colt in altul. Guvernele, ajutate de companii private, aduna un munte de informaţii cu privire la fiecare cetăţean obisnuit, care pare până acum dispus să isi dea libertatea la schimb pentru securitate. Aici sunt doar câteva dintre modurile în care matricea de date este formata:

GPS-ul

Cip-urile de poziţionare globală- GPS- apar acum peste tot, de la paşapoarte SUA, la telefoane mobile si la masini. Utilizările mai frecvente includ: urmarirea angajaţilor, precum şi toate formele de investigare privata. Apple a anuntat recent colectarea locaţiei precise a utilizatorilor de iPhone prin GPS, pentru vizualizare publică, în plus faţă de spionajul asupra utilizatorilor în diverse alte moduri.

Internet-ul

Browserele de Internet înregistreaza va fiecare miscare, creand aplicatii, cookie-uri, detaliate cu privire la activităţile dumneavoastră. S-a descoperit ca ANS-ul [Agentia nat. de securitate] are cookie-uri pe site-ul sau, care nu expiră până în 2035. Principalele motoare de căutare ştiu pe unde aţi navigat vara trecută; şi achiziţiile online sunt centralizate in baze de date, se presupune pentru utilizarea in scopuri de publicitate şi servicii pentru clienţi. Adresele IP sunt colectate şi chiar facute publice. Site-uri controversate pot fi marcate la nivel intern de către site-uri guvernamentale, cum se poate face şi redirecţionarea traficului pentru a bloca toate site-urile pe care guvernul vrea să le cenzureze. S-a recunoscut acum faptul că reţelele sociale nu oferă confidenţialitate, avand in vedere ca tehnologiile avansate sunt folosite pentru monitorizarea în timp real a utilizatorilor din reţelele sociale. Legea privind securitatea cibernetica încearcă să legalizeze colectarea şi exploatarea informaţiilor personale. IPhone-ul Apple, de asemenea, înregistreaza şi stocheaza datele de navigare. Toate acestea în ciuda opoziţiei copleşitoare a cetăţenilor fata de supravegherea cibernetica.

RFID

Uitati de cardurile de credit, care sunt urmărite cu meticulozitate, sau de cardurile de membru pentru lucruri nesemnificative precum inchirierea DVD-urilor cu filme, care necesită SSN-ul [social security number] dumneavoastră. Orice persoană are Costco, CVS, carduri pentru lanţurile de magazine, şi multe altele. “Cartelele de proximitate” RFID duc tehnica de urmărire la un nou nivel de utilizare, gama variind de la carduri de loialitate, student ID, acces fizic şi acces la reteaua de computer. Ultimele inovatii includ o pulbere de RFID, dezvoltata de Hitachi, ale carei utilizari sunt nelimitate .

Camerele de urmarire a traficului

Recunoaşterea placutelor de inmatriculare auto a fost folosita pentru a acorda automatizatia de a actiona poliţiei rutiere din Statele Unite, dar s-a dovedit ca în Anglia tehnologia are dublă utilizare, cum ar fi marcarea activiştilor, în temeiul legii privind terorismul. Poate cea mai comuna utilizare va fi de a colecta bani şi a acoperi deficitele bugetare prin amenzile date pentru greselile din trafic, dar utilizarea poate promova si tactici precum monitorizarea pietonilor.
Camerele video ale computerelor şi microfoanele

Faptul că laptop-urile – achizitionate pe buzunarul contribuabililor – le-au spionat copii din scolile publice (la domiciliu) este scandalos. Cu ani în urmă, Google a început oficial sa utilizeze “amprentarea audio” a computerului in scopuri de publicitate. Ei au accepetat să colaboreze cu ANS, cea mai dezvoltata reţea de supraveghere din lume. Companiile private de comunicaţii au fost deja expuse publicului, pentru comunicaţiile transmise catre ANS.

Acum, toate cuvintele dvs.- scrise si vorbite – fac legatura cu matricea de securitate la nivel mondial.

Supravegherea publica prin microfoane

Această tehnologie a parcurs un drum lung de la posibilitatea detectarii sunetelor de focuri de armă în zone publice, pana la realizarile din prezent, de ascultare a soaptelor cu potential periculos rostite in public. Aceasta tehnologie a fost lansata în Europa pentru a “monitoriza conversaţii” si a detecta “agresiunea verbală” în locuri publice. Sound Intelligence este un producător de tehnologie pentru analiza discursului şi site-ul lor promoveaza modul în care aceasta poate fi uşor integrata în alte sisteme.

Biometria

Cel mai popular sistem de autentificare biometrica folosit in ultimii ani a fost Recunoaşterea Iris. Principalele aplicatii sunt controlul de intrare, ATM-urile si programele Guvernului.

Recent, companiile naţionale şi guvernele au utilizat datele biometrice de autentificare, inclusiv analiza amprentelor digitale, recunoaşterea irisului, recunoaşterea vocii, sau chiar combinatii ale acestora, pentru a le implementa în dezvoltarea cărţilor naţionale de identificare.

ADN-ul

De la toate persoanele sub vârsta de 38 de ani s-a prelevat sânge, in copilarie. În Anglia, ADN-ul prelevat la testele de rutina este trimis la bazele de date secrete. Mai multe rapoarte au arătat că exista baze de date secrete ale Pentagonului, in care pastreaza ADN-ul “teroriştilor”, iar acum si ADN-ul cetăţenilor americani este centralizat in baze de date. ADN-ul digital este folosit acum şi pentru combaterea hackerilor.

Microcipurile

Parteneriatul HealthVault Microsoft şi VeriMed este incheiat in scopul de a crea microcipuri RFID implantabile. Microcipurile pentru urmărirea animalelor noastre de companie devin ceva comun si sunt promovate cu intentia de a ne face sa acceptam implantarea lor si la copiii noştri în viitor… FDA a aprobat deja aceasta tehnologie pentru oameni şi o va introduce pe piaţă ca un miracol medical, din nou, pentru siguranţa noastră!

Recunoaşterea facială

Anonimatul în public nu mai exista! S-a recunoscut folosirea tehnologiei de recunoastere faciala în cadrul evenimentelor de campanie al lui Obama, la evenimente sportive, iar mai recent la protestele G8/G20 în Canada. Aceasta tehnologie recolteaza, de asemenea, date din imaginile postate pe Facebook şi cu siguranţă va fi conectata la camerele video de urmarire a traficului.

Toate acestea duc la tehnologia de anticipare a comportamentului. Nu este suficient ca suntem identificati si ca ni se cartografiază locatia; demersurile de supraveghere din partea statului urmaresc să ştie încotro ne îndreptăm si prin intermediul profilului psihologic.

Tehnologia a fost comercializata deja pentru diverse utilizări, cum ar fi blocarea hackerilor. Se estimează că, prin intermediul acestei tehnologii, calculatoarele stiu cu o precizie de 93% unde vom fi, înainte de a face noi prima miscare. Si despre nanotehnologie se crede ca va juca un rol important, oamenii de ştiinţă folosind nanoparticule pentru a influenţa direct comportamentul şi luarea deciziilor.

Mulţi dintre noi se întreabă: Ce s-ar face cineva cu toate aceste informaţii, pentru a ne ţine sub urmărire si a ne centraliza intr-o baza de date? Se pare că cei ce ne fauresc viitorul nu au în vedere respectarea dreptului la viaţă privată, ci doar dorinţa lor de a controla toata viata noastră.

Sursa: Iulian Urban, InfoWars

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 9 decembrie, 2017 | 0 comentarii | 571 vizualizari | 3 voturi

Cioturi de arbori cu circumferinta de peste 5 metri, ulei de motor ars, paraie distruse, buldozere si drujbe care ”canta” neincetat pe toate vaile de-a lungul raului Cerna. Asa se prezinta astazi Parcul National Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din Romania. Padurile ramase neatinse, formate prin procese naturale dupa ultima […]

Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 490 vizualizari | 2 voturi

Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

Autor: Aciduzzul | 13 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 609 vizualizari | 4 voturi

Toata lumea vorbeste zilele acestea despre criza imigrantilor. Toti se intrec in teorii care mai de care mai fanteziste cu privire la cauzele si la solutiile pentru acesta “criza” si s-au format deja doua tabere cu pozitii antagonice pe marginea acestui subiect. Pe de-o parte gruparile nationaliste de pe tot cuprinsul Europei care intuiesc pericolul […]

Autor: Aciduzzul | 26 august, 2015 | 0 comentarii | 358 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Toata lumea asista (neputincioasa) zilele acestea la o adevarata invazie a emigrantilor din tarile arabe catre Europa, care a inceput brusc, suspect de brusc. Desi subiectul este intors pe toate partile de mainstream-media, nimeni nu spune de ce aceasta invazie se petrece tocmai acum. Pana la urma razboaiele din Siria, Irak, Libia, Afganistan […]

Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1540 vizualizari | 9 voturi

Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics