Contele Guy Tyrel de Poix, presedintele si fondatorul grupului SERVE Ceptura si creatorul marcilor Vinul Cavalerului si Terra Romana, a murit, sambata, la varsta de 55 de ani. Contele de Poix s-a pregatit pentru stomatologie la care a renuntat pentru a se ocupa de cele 50 de hectare de vie mostenite in Corsica. A venit pentru prima oara in Romania in 1993 iar in 1994 a infiintat in Prahova SERVE Ceptura (Societatea Euro-Romana de Vinuri de Exceptie) care este producatorul a doua dintre cele mai apreciate game de vinuri de pe piata romaneasca: Terra Romana si Vinul Cavalerului. Acesta a fost inceputul “aventurii romanesti”, aventura care l-a acaparat si l-a facut sa se indragosteasca de aceasta tara. Miercuri, 2 Februarie 2011, ora 15 :00, va avea loc o ceremonie religioasa in biserica Saint François Xavier din Paris. Inhumarea va avea loc la Campina.
Serve Ceptura a fost infiintata in 1994. Din 1995, compania scoate primele vinuri. In 1999 incepe infiintarea de plantatii noi pe baza unui program de 10 ani, majoritatea plantelor fiind produse in propria pepiniera. In 2000 incepe construirea unei crame noi si lansarea pe piata a primului vin super premium – Cuvée Charlotte – asamblaj de soiuri rosii maturate in butoaie noi de stejar timp de minimum 10 luni. In 2005 are loc lansarea gamei Terra Romana, care conţine vinuri în editie limitata, destinate exclusiv Horeca.
Sursa: PH Online
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Aciduzzul | 30 august, 2015 | 0 comentarii | 413 vizualizari | 3 voturi
Vinurile rose sunt apreciate, in general de catre femei, iar cel mai adesea sunt asociate cu ciocolata. Nu inseamna insa ca nu se pot face si alte combinatii. Tocmai de aceea cand primesti o invitatie la o degustare de vinuri rose&gelato (Crama Oprisor&Gelato Mio),
Autor: Aciduzzul | 15 mai, 2012 | 0 comentarii | 382 vizualizari | 2 voturi
In limba romana este un cuvant obscen. In alte limbi, insa, defineste destinatii de vacanta, moneda locala sau chiar o colectie de vinuri. Am auzit deja toate bancurile cu destinatia “exotica” din Croatia sau moneda de nepronuntat din Botswana. Ei bine, se poate si mai mult. Si anume … vinul “Opula” din Italia. “Cu o […]
Autor: Aciduzzul | 13 mai, 2012 | 0 comentarii | 322 vizualizari | 1 vot
Intrarea investitorilor straini pe piata locala a vinului incepe sa se faca simtita tot mai mult. Dincolo de tehnologia moderna adusa de acestia, romanii afla acum multe lucruri pe care nu le stiau despre vin si, cel mai important, sunt conectati la ultimele noutati aparute la nivel mondial. Austriecii de la Lechinta – Compania amb […]
Autor: Aciduzzul | 29 aprilie, 2012 | 0 comentarii | 417 vizualizari | 3 voturi
Arta, pasiune sau doar meserie – o noua ocupaţie incepe sa -si faca simtita prezenta tot mai mult si in Romania. Cu doar 15 ani in spate, rezultatele sunt mai mult decat spectaculoase. Cei 15 ani de istorie a meseriei de somelier din Romania par hilari in comparaţie cu tradiţia de milenii din Franţa. Dar […]
Autor: Aciduzzul | 9 februarie, 2012 | 0 comentarii | 422 vizualizari | 1 vot
Este de ajuns o privire pe rafturile de vinuri ale supermarketurilor ca sa realizezi, si asta fara sa fii specialist, ca cel mai „popular” nume de vin folosit de producatorii romani este cel de Premiat. Mostenire a sistemului comunist, aceasta marca si-a pus atat de adanc amprenta asupra mentalului colectiv incat, de mai bine de […]